ugrás a NYME honlapra vissza a nyitólapra
  Vissza a nyitólapra
 
 

Tisztelt Olvasó!

 

Honlapunk az immár közel másfél évtizedes múltra visszatekintő Karsztfejlődés Konferenciákat és konferenciaköteteket mutatatja be. A honlappal szeretnénk mind formailag, mind pedig tartalmilag gazdagabb színvonalasabb szolgáltatást nyújtani a konferencia résztvevőinek és minden a karsztok iránt érdeklődő olvasónknak. Ez a törekvésünk megnyilvánul többek között abban, hogy az eddig megismert és reményeink szerint megkedvelt Karsztfejlődés című kötetünk mellett (amelynek idén immár a XV. kötete is megjelent) egy angol nyelvű szakfolyóiratot (Karst Development) is megjelentettünk, eddig az 1. és 2. számai jelentek meg. Ezzel szándékaink szerint lehetőséget szeretnénk biztosítani a hazai és nem hazai karsztkutató szakemberek számára, hogy szélesebb körben is bemutathassák tudományos eredményeiket, egy hazai kiadású, de nemzetközi szerkesztőbizottság által szerkesztett kiadványban.

De természetesen a Karsztfejlődés című magyar kiadványunkhoz sem szeretnénk hűtlenek, lenni. Ezért azokat a tanulmányokat, amiket a szerzők döntése szerint nem kívánnak a Karst Development-ben megjelentetni a magyar karsztfejlődés honlapon szeretnénk közzétenni. Ez lehetőséget teremt arra, hogy több képpel és ábrával szemléltetett színes cikkeket tegyünk közzé. S az elektronikus megjelenés talán a tanulmányok szélesebb körű megismerését is lehetővé teszi. Mindemellett anyagi lehetőségeinktől függően továbbra is célunk, a tanulmányok papíralapú közlése is. Ezért felhívjuk szerzőink és leendő szerzőink figyelmét arra, hogy a tanulmányaik ábra és kép anyagát két változatban is készítsék el. Egy bővebb színes változatban és egy kisebb terjedelmű fekete-fehér változatban is és külön ügyeljenek az ábra aláírásokra, hogy azok összhangban legyenek a színes illetve a fekete fehér tartalommal. A tanulmányokat a hagyományokhoz híven továbbra is egy, egy lektor javaslata alapján közöljük.

         Reméljük, hogy új honlapunk széles körben ismerté válik és a karsztok szerelmesei hasznos olvasnivalót találnak benne.

Honlapunk mintegy mottójaként, had álljon itt Prof. Dr. Jakucs László 1999-ben elhangzott mondata: „Én a bölcsek kövét nem ismerem de, hogy karsztosodik az biztos.”

 

 


(C) KARSZTFEJLŐDÉS 1995-2009 NYME SEK TTMK FÖLDRAJZ ÉS KÖRNYEZETTUDOMÁNYI INTÉZET SZOMBATHELY zzoltan[kukac]ttmk.nyme.hu