ugrás a NYME honlapra vissza a nyitólapra
  Vissza a nyitólapra
 
 

Tisztelt Olvasó!

 

 E honlap a Karsztfejlődés köteteket adja közre. A kötetek a Karsztfejlődés Konferenciákon elhangzott előadások anyagából készült lektorált tanulmányokat tartalmazzák. A Karsztfejlődés Konferenciák már több, mint két évtizede kerülnek megrendezésre Szombathelyen (2013-tól Bükön). A konferenciákon és a kötetekben a karsztok kutatása során keletkezett új eredményeknek kívánunk fórumot biztosítani. A konferenciák évente kerülnek megrendezésre és így a kötetek is éves gyakorisággal jelennek meg. A kötetekből a 2018-as állapot szerint 22 darab jelent meg, amelyek elérhetőek az Országos Széchenyi Könyvtár Elektronikus Periodika Archivum/Adattár honlapján is. Tervezzük e honlapnak egy angol nyelvű változatát is, amely a tanulmányok angol abstractját, ábraanyagát és angol nyelvű ábraaláírásait tartalmazzák.

   Felhívjuk szerzőink figyelmét, hogy a tanulmányok elektronikus változatába bekerülhetnek színes mellékletek is. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy a jelmagyarázatok összhangban legyenek a színes-, illetve fekete-fehér mellékletek tartalmával. 

   Reméljük, hogy új honlapunk széles körben ismerté válik és a karsztok szerelmesei hasznos olvasnivalót találnak benne.

   Honlapunk mintegy mottójaként, had álljon itt Prof. Dr. Jakucs László 1999-ben elhangzott mondata: „Én a bölcsek kövét nem ismerem de, hogy karsztosodik az biztos.”


(C) KARSZTFEJLŐDÉS 1995-2018 ELTE Savaria Földrajzi Tanszék, SZOMBATHELY zentai.zoltan[kukac]sek.elte.hu